tiistai 5. maaliskuuta 2013

Parempi pyy pivossa ku kymmenen oksalla

Että mitä vittua? Suomi on paska kieli. Täynnä älyttömiä sananlaskuja (joista mm. otsikossa olevan allekirjoittanut tajusi vasta muutama vuosi sitten), viiskyttuhatta eri sijamuotoo ja poikkeuksia on enemmän ku sääntöjä.

Mikä on esimerkiks sana varusmies? Mikä vittu se varus on siinä? Varuste? Varis? Tääääääh? Lisäks mua ärsyttää ihan suunnattomasti nelosen yms. mainokset Top Chef tai Masterchef -ohjelmista, ne nimittäin sanoo masterjeff ja top jeff (tsef) eikä chef. Viddu. Ja mikähä on virstanpylväs? Tai kyllä minä tiiän että mitä se tarkottaa mutta mikä on virsta ja miks sillä on pylväs? Naurettavimpia saattaa olla nää "tuhmat" sanat. Mistä tulee kikkeli ja pippeli? Tissi? Pimppi? Pimpsa? RÖMPSÄ? Entä jos vaan kaikki puhutaan maitorauhasista, rinnoista, genitaalialueista ja anaalista. Paitsi ettei nykynuoret varmaan tiiä mikä on genitaali.

Aika monia sanoja pystyy päättelemään kielissä vaikkapa englannin perusteella. Suomessa sellasella ei kyllä tee yhtään mitään. Image on kuva ja bird on lintu ja kurpitsa on pumpkin, mitähän vittua, sääliks käy maahanmuuttajia ja muitakin suomea opiskelevia.

NO SITTE NE VITUN SIJAMUODOT! Oliko niitä nyt kuustoista? On allatiivia, ablatiivia ja illatiivia ja pillutiivia ja ties mitä! Ja niissäkään ei oo mitään logiikkaa kyllä välistä. Mistä vitusta sitä voi tietää että tuleeko johonki aata vai äätä ja ässää vai ällää? Ollaanko myö nyt kotossa, kotona, kotosalla vai missä vitussa myö ollaan? Ja mistä helvetistä voi tietää että sydämellä kirjotetaan yhellä ämmällä ja jonnekin yhellä koolla vaikka niitä sanotaan kaks? Kävin keräämässä omeneja puista ja näin muute samalla joutsenoita, tuli samalla vastaan venäjäläisiä. Miettikeepä sitä.

Sananlaskut.
"Sehän lähti sano Annikki Tähti." KUKA VITTU ON ANNIKKI TÄHTI?
"Hävis ku pieru Saharaan." a) eiköhän sinne saharaan häviä kaikki muukin, b) pieru häviää varmaan yhtä tehokkaasti ku muutki kaasut. Vai töräytteleekö joku teistä sellasia ruskeita paskapilviä? Lusikallisia ei lasketa, se on jo sit kiintee/nestemäinen olomuoto.
"Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen." No vittu ihan samaa ruohoo se siellä on ku sullaki, kysypä naapurilta puutarhavinkkejä.
"Ei haukku haavaa tee." Anteeks mitä?
"Ei kukaan ole seppä syntyessään." No hyvä kun tajusit, enpä oo kuullu että kukaan ois myöskään lääkäri, presidentti, autoasentaja tai myöskään Kiinan kirjeenvaihtaja. Vastasyntyneen vauvan aivotoiminta on samaa luokkaa ku ameeballa.
Ja tämän otan henkilökohtaisesti: "Ei ole synti olla savolainen, mutta se on iso häpeä." No haistakaa ihmeessä vittu!

Savo on murtehista jaloin. Or not. Mitä myö tehhään, männäänkö kauppaan, onko sulla rahhoo, no ei oo tännää, mutta huomenna suattaapi olla tai suattaapi olla olematta.. Hehheh. Karjalassa (ja kai myöskin Lapissa) puhuttava mie-sie paska on ihan uskomattoman rasittavaa! Ku mie sanoin häälle että voisko hää sitä ja että mitä sie siinä naaraat VOI JESTAS. Me lähemmä nyt, lähetsiekii? En tiiä onko se vaan urbaanilegenda vai mistä seKIN on ylipäätänsä lähtösin että tamperelaiset sanoo nääs. Turkulaiset ja  pohojammaalaeset puhhuu ihan vitun rasittavasti ja voi kuule ku mää oon porist ja mää oon turust ja vittu minä lähen Kirkisiaan, moro.

Let's go lehmät, sonnilla seisoo.

2 kommenttia:

  1. Mää oliv viikolloppuna Kokemäellä ja kävin Peldasa syämäsä kepaappia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh olikos ies hyvvee??? Lahesta ee kyllä sua mistää hyvvee kepappia..

      Poista